Van Bronckhorst stopt bij beloften

Tiede-Jan Breevaart

Vanwege een overvloed aan werkzaamheden heeft Giovanni van Bronckhorst besloten zijn functie als hoofdtrainer van Jong Feyenoord/Excelsior naast zich neer te leggen. Hij blijft wel assistent van Ronald Koeman.

Van Bronckhorst combineert dit seizoen de taken van beloftentrainer en assistent-trainer bij de hoofdmacht van Feyenoord. Daarnaast probeert hij via de verplichte opleiding zijn diploma Coach Betaald Voetbal te bemachtigen.

Hoofdtrainer Ronald Koeman kan zich goed vinden in de keuze van Van Bronckhorst. "Ik snap de keuze van Giovanni wel. Met het assistentschap, Jong Feyenoord/Excelsior en de cursus Coach Betaald Voetbal heeft hij een druk jaar achter de rug", liet hij Voetbal International optekenen.

Terwijl Frank de Boer de macht al greep bij Ajax, en PSV op eenzelfde scenario lijkt af te stevenen met Phillip Cocu in de hoofdrol, loopt het bij Van Bronckhorst nog geen storm. "Natuurlijk heb ik wel ambitie in het vak, maar hoe dat er precies uit ziet weet ik nog niet", zegt hij daarover. "Ik ga op mijn gevoel af en wanneer de tijd rijp is maak ik de volgende stap. Dat moment is voor mij nog niet aangebroken."