'Maleisië-gate niet goed voor Red Bull'

Tiede-Jan Breevaart

Volgens John Watson heeft het handelen van Red Bull Racing na Maleisië-gate het team beschadigd. Mark Webber lag aan de leiding en zag ineens Sebastian Vettel hem voorbij rijden ondanks de teamorders.

De oud-coureur sprak over het voorval met BBC: "Het hele verhaal van Maleisië is een beetje onder het tapijt geschoven. Ik weet niet hoe lang het daar kan blijven. Ik verwacht dat we hier nog wel wat meer van gaan zien. Er zullen momenten komen dat Vettel en Webber op de posities één en twee rondrijden."

"Welke autoriteit denken de heren op de pitmuur te hebben, nu ze waarschijnlijk beide coureurs in toom moeten houden? Ik kan me voorstellen dat Webber zich niet aan teamorders gaat houden, als zijn teamgenoot dat in het verleden ook niet heeft gedaan," aldus de vijfvoudig racewinnaar.

"Het team heeft zich bijzonder zwak getoond, door hun eerste coureur niet te straffen en nu hebben ze een onmogelijke situatie gecreëerd. Red Bull heeft de doos van Pandora geopend, hoe kunnen ze nu nog Vettel managen?"