Tom Cruise tekent voor Mission: Impossible 5

Thom Puiman (Juicyhil)

Tom Cruise speelt de hoofdrol in Mission: Impossible 5 en gaat de film ook coproduceren. Dat maakten productiemaatschappijen Paramount en Skydance maandag bekend, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline. Alleen het vierde deel, Ghost Protocol, bracht tot nu toe wereldwijd al ruim 700 miljoen dollar op en geruchten over een vijfde deel circuleerden dan ook al tijden.

Over het plot van de film is nog niets bekend, anders dan dat de inmiddels bijna 51-jarige Cruise weer in de rol kruipt van geheim agent Ethan Hunt. Of Jeremy Renner, Ving Rhames en Paula Patton weer van de partij zijn, is nog onduidelijk.

Naar verluidt gaat Christopher McQuarrie de film regisseren aan de hand van zijn eigen scenario. Hij is in elk geval geen vreemde van Cruise. Hij schreef immers de scenario's van Jack Reacher, die hij ook regisseerde en van Valkyrie, beide met Cruise in de hoofdrol.

Ook is McQuarrie scenarist van het volgend jaar te verschijnen All You Need is Kill, wederom met Cruise in de hoofdrol, en van Top Gun 2. Er wordt al jaren getracht dit straaljagerepos van de grond te krijgen, liefst met Cruise in zijn oude rol van piloot Maverick, maar daar heeft de superster nog niet voor getekend.

Het is nog niet zeker wanneer de opnames van Mission: Impossible 5 van start gaan, maar de film moet in 2015 in de bioscoop verschijnen.


Tom Cruise tekent voor Mission: Impossible 5 (Foto: Novum)