FOK!filmtips van de dag: Snake Dance

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Yvonne, Nina, An en Sonia naderen de 50, maar zijn ondanks persoonlijke tegenslagen niet van plan hun ambities en dromen op te geven. Tijdens hun jaarlijkse fietsvakantie door Frankrijk worden hun vriendschapsbanden zwaar op de proef gesteld. Natuurlijk komen tijdens de vakantie ook alle belangrijke levensvragen aan bod. Het leven mag dan lijden zijn, deze vrouwen hebben hun leven in eigen hand genomen. En die hand wordt (door henzelf) tot over de rand gevuld. Zadelpijn heeft een cast van onder andere Renée Fokker, Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat. Te zien om 07.45 uur op Nederland 1.

 

Max gaat een nachtje bij zijn oma logeren omdat zijn grote broer Jannes naar het ziekenhuis moet om zijn amandelen te laten knippen. Jannes wil dat Max kikkerdril voor hem meeneemt naar het ziekenhuis, anders zal hij nooit meer praten. Max loopt weg en gaat in de natuur op zoek naar kikkerdril. Onderweg komt hij Jesse tegen die dierenverpleegster wil worden. Max vertelt haar over zijn zoektocht en Jesse besluit met hem mee te gaan. Ze vallen van het ene avontuur in het andere: ze zien een rups die gek loopt, ontmoeten een weesjongen die hen leert koeien te melken, een meisje dat varkens aait en ze komen oog in oog te staan met een vos en een hert. Lukt het Max en Jesse ook om kikkerdril te vinden? Kikkerdril is te zien om 09:00 uur op Nederland 3.

De komedie Moordwijven is de eerste Nederlandstalige film die Dick Maas regisseerde sinds 1995. Met films als De Lift, Flodder en Amsterdamned is Maas één van de meest succesvolle regisseurs van de Nederlandse cinema. Moordwijven zou eerst De Botox Methode heten, maar toen een Amerikaanse fabrikant in opstand kwam tegen het gebruik van het woord botox, werd die titel herzien. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Antropoloog Aby Warburg hield in 1993 een lezing over zijn bezoek aan de Hopi-indianen van New Mexico. Deze documentaire handelt ook over Los Alamos, de woestijn van de Hopi waar Oppenheimer en zijn team een atoombom ontwierpen. In de voetsporen van Leopold II duiken we het Congolese oerwoud in op zoek naar uranium. Een reflectie over ons technologische vernuft dat massavernietiging mogelijk maakt. Snake Dance is te zien om 23.40 uur op CANVAS.

Min søsters børn (De kinderen van mijn zus... beginnen een hotel) en Big Nothing zijn vandaag ook op de televisie te zien.