FOK!filmtips van de dag: Die Hard & Die Hard 2: Die Harder

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Op kerstavond arriveert agent John McClane in Los Angeles om zijn onlangs verhuisde vrouw Holly en hun kinderen te bezoeken. Hij treft Holly op de 30e verdieping van het immense kantoorgebouw, waar haar bedrijf een feestje houdt. De verder verlaten wolkenkrabber wordt echter overvallen door een groep Duitse terroristen, die alle aanwezigen gijzelen. Iedereen, behalve John die zich weet te verschuilen. John staat er helemaal alleen voor, maar hij is de enige hoop voor gegijzelde mensen. Die Hard is om 20.30 uur te zien op RTL7.

Om 23.15 uur gaat RTL7 verder met Die Hard 2: Die Harder. Terroristen hebben de luchthaven van Washington en de toestellen in de lucht, in hun macht. In één van die toestellen zit de vrouw van agent John McClane. Hij tracht verborgen te blijven, de terroristen uit te schakelen en zeker niet makkelijk dood te gaan, net als in Die Hard.

Met haar dertigste verjaardag in het vooruitzicht, heeft Rachel het gevoel dat haar leven zich nog niet heeft ontwikkeld zoals ze had gehoopt. Ondanks een goede baan als advocate en leuke vrienden, waaronder extravagante beste vriendin Darcy, realiseert Rachel zich steeds vaker na een avondje uit dat zij weer alleen naar huis toe moet. Dit verandert echter na afloop van het verjaardagsfeest wat Darcy voor haar organiseert: Rachel belandt in een dronken bui in bed met Dex, een oud studiegenoot én ... Darcy's huidige verloofde. Verschrikt vragen ze zich af hoe dit heeft kunnen gebeuren en proberen het voorval te vergeten. Maar al snel slaat bij beiden de twijfel toe: was het eigenlijk wel een vergissing? Something Borrowed is om 20.30 uur te zien op NET5.

John Constantine, gestalte gegeven door Keanu Reeves, is een koppige detective die occulte mysteries onderzoekt. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn avonturen hebben hem al eens letterlijk naar de hel en weer terug gebracht en hij leeft continu op het randje van goed en kwaad. Hij is verbitterd door het leven en heeft zijn heil gevonden in drank en sigaretten. Als een wanhopige, maar sceptische politieonderzoekster Angela Dodson, gespeeld door Rachel Weisz, zijn hulp inroept voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzus, neemt het onderzoek hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven. Constantine is te zien om 22.15 uur op Veronica.

Jonah Hex, Stepmom en What Just Happened zijn ook op de televisie te zien vanavond.