De Boer kreeg een 'mooi berichtje' van Van Gaal

Boris (borisz)

Frank de Boer heeft na het veroveren van de derde opeenvolgende landstitel een 'mooi berichtje' ontvangen van Louis van Gaal. Dat zei de Ajax-trainer zondag kort na de huldiging tegen Novum Nieuws. "Welkom in het mooie rijtje", liet de bondscoach zijn voormalige pupil weten. De Boer schaarde zich door de derde titel op rij in een illuster rijtje. Alleen Rinus Michels en Van Gaal deden hem dat voor.

De Boer liet Van Gaal vervolgens weten heel blij met de verwelkoming te zijn. "En ik hoop dat jullie volgend jaar met z'n tweeën in dat rijtje staan", voegde hij daaraan toe. De Boer kan volgend seizoen de eerste Ajax-trainer worden die vier titels op rij pakt. Jack Reynolds is met acht landstitels nog altijd recordhouder, maar de Engelse trainer pakte er nooit drie op rij. Reynolds veroverde zijn kampioenschappen tussen 1918 en 1947.

De Boer is positief over volgend seizoen. "Gewoon stap voor stap. Ik ga gewoon weer mijn stinkende best doen samen met de andere leden van de technische staf", zei de trainer. "Toch weer proberen kampioen te worden. Het is nooit gewoon om kampioen te worden, daarom genieten hier ook met volle teugen van."