Haase naar hoofdtoernooi Madrid, Sijsling exit

Peterselieman

Robin Haase heeft zondag het hoofdtoernooi in Madrid bereikt. De Hagenaar sloeg zich in drie sets langs de Fransman Michaël Llodra: 6-2, 3-6 en 6-3. Haase is de nummer 74 van de wereld, Llodra staat veertien plaatsen hoger.

Haase zette na de eerste vier games een versnelling in en pakte via twee breaks de eerste set tegen Llodra. In het tweede bedrijf liep hij echter tegen een break van de Fransman aan en dat kon hij niet meer wegpoetsen. Haase herpakte zich echter in de derde set. In de zede game daarvan plaatste hij de beslissende break en vervolgens serveerde hij de wedstrijd uit.

In het hoofdtoernooi is Haase aan de Oekraïner Alexandr Dolgopolov gekoppeld. Als hij die partij wint is de Fransman Jo-Wilfried Tsonga zijn volgende opponent. De nummer zeven van de plaatsingslijst is in de eerste ronde vrijgesteld.

Eerder op de dag sneuvelde Igor Sijsling wel over de laatste horde. De Amsterdammer verloor in de tweede en laatste kwalificatieronde van Jesse Levine. De Canadees zegevierde op het Spaanse gravel met 6-4 en 6-3. Sijsling stond op de wereldranglijst 24 plaatsen hoger.

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden was Sijsling niet geheel kansloos. Beide spelers kregen evenveel breekkansen, maar Levine ging daar alleen veel efficiënter mee om. Hij brak viermaal de service van Sijsling, die zelf maar een break noteerde.