Doden bij dubbele explosie Pakistan

anoniem_22072019025900

Bij een dubbele explosie in de Pakistaanse havenstad Karachi zijn zaterdagavond drie mensen om het leven gekomen en 22 gewond geraakt. De explosies hadden plaats bij een kantoor van een politieke partij die felle kritiek heeft geleverd op de Taliban. Dat heeft de Pakistaanse politie zondag gezegd. De Taliban hebben via een woordvoerder de verantwoordelijkheid voor de aanslag opgeëist.

De afgelopen tijd zijn de spanningen in Pakistan toegenomen. Voor 11 mei staan verkiezingen gepland en in de aanloop daar naar toe zijn diverse politieke partijen en politici doelwit geworden van Talibanstrijders.

De aanslag van zaterdag was gericht tegen een kantoorpand van de Muttahida Qaumi-beweging, de grootste politieke partij van Karachi. De beweging is een van de drie liberale en seculiere partijen die geregeld door de Taliban op de korrel worden genomen, vermoedelijk omdat deze partijen een offensief van het leger tegen de opstandelingen steunen.

Ook vrijdag was de Muttahida Qaumi-beweging doelwit. Gewapende lieden op een motorfiets schoten een lid van de partij dood.