[Premier League] Bale van grote waarde voor Spurs

Maarten (rubbereend)

Gareth Bale heeft Tottenham Hotspur zaterdag voor duur puntverlies behoed in de Premier League. De aanvallende middenvelder maakte tegen Southampton vier minuten voor tijd het enige doelpunt: 0-1. Door de zege komen de Spurs op gelijke hoogte met nummer drie Chelsea, dat zondag nog Manchester United ontvangt. Arsenal heeft een puntje minder, maar komt ook nog in actie.

De strijd onderin blijft onverminderd spannend. Wigan Athletic, waar Ronnie Stam een basisplaats had, won met 3-2 bij West Bromwich Albion en komt daardoor op 35 punten. De achterstand op nummer zeventien Sunderland bedraagt met drie duels te gaan twee punten. Ook Newcastle United, dat doelpuntloos gelijkspeelde bij West Ham United, en Norwich City (1-2 tegen Aston Villa) zijn met 38 punten nog lang niet veilig.

De Villans, met aanvoerder Ron Vlaar in de basis, deden door de zege juist wel goede zaken. Zij komen op veertig punten en lijken daarmee zo goed als veilig. Gabriel Agbonlahor maakte beide treffers voor Aston Villa, Grant Holt deed tussendoor nog wel iets terug vanaf de strafschopstip.

Het reeds gedegradeerde Reading verraste het Fulham van coach Martin Jol met 4-2. Bryan Ruiz nam beide goals voor de ploeg uit Londen voor zijn rekening, maar dat mocht niet baten. Manchester City speelde in Wales met 0-0 gelijk tegen Swansea City, waar Michel Vorm en Jonathan de Guzman de hele wedstrijd meespeelden. Kemy Agustien en Dwight Tiendalli vielen kort voor tijd in.

Net als Reading is ook Queens Park Rangers, dat zaterdag nog speelt tegen Arsenal, al gedegradeerd. De nummer achttien daalt uiteindelijk als derde club mee af naar het Championship. Wigan heeft nog drie wedstrijden om ervoor te zorgen dat die positie wordt verlaten.