Voorlopig geen Zone of the Enders-sequel

Hilde (Yachiru)

Hideo Kojima heeft tijdens een recente uitzending van zijn webradioshow Hideoblog laten weten dat er momenteel niet meer aan het derde deel van de Zone of the Enders-serie wordt gewerkt. De reden hiervoor is dat Zone of the Enders HD Collection niet aan de verwachtingen van fans voldeed.

Zone of the Enders HD Collection bevat HD-remakes van de eerste, en voorlopig dus enige, twee delen uit de serie: Zone of the Enders en Zone of the Enders: Second Running. Kojima gaf tijdens de uitzending aan dat de overgang van 30 naar 60 fps niet zo soepel is verlopen als hij had gehoopt. Voor spelers die de originele versies van de games gespeeld hebben, zou het verschil duidelijk merkbaar zijn.

Dit kwam naar voren uit de feedback die Kojima kreeg van de vele fans van de franchise. Hij heeft zijn excuses aangeboden en is met zijn team aan de slag gegaan om het probleem op te lossen. Deze oplossing komt in de vorm van een patch voor de PlayStation 3-versie, die de prestaties van de game aanzienlijk zal verhogen. Of er ook een patch voor de Xbox 360-versie zal komen is niet bekend.

Nu het team dat aan het nieuwe Zone of the Enders-deel werkte is opgedoekt, is dus onzeker of er ooit een vervolg op Zone of the Enders: Second Running uit zal komen. Kojima heeft aangegeven de franchise eerst eens goed onder de loep te willen nemen. Hij roept hierbij de hulp in van fans, door hen te vragen of zij een nieuwe Zone of the Enders-game nog steeds zien zitten.

Bekijk hieronder de trailer van Zone of the Enders HD Collection. Onze review vind je hier.