[NBA] Golden State schakelt Denver uit

Frank (franklop)

De basketballers van Golden State Warriors hebben de tweede ronde van de play-offs in de NBA bereikt. De formatie uit Oakland won donderdag het zesde duel tegen Denver Nuggets met 92-88 en bracht de eindstand in de best-of-sevenserie daarmee op 4-2. Stephen Curry had met 22 punten en acht assists een belangrijk aandeel in de zege.

De volgende tegenstander van Golden State Warriors, dat voor het eerst in zes jaar de tweede ronde bereikt, is San Antonio Spurs. Denver, waar Andre Iguodala topscorer was met 24 punten, was het reguliere seizoen nog als derde geëindigd in de Western Conference.

Brooklyn Nets sleepte een zevende en beslissende wedstrijd uit het vuur tegen Chicago Bulls. De Nets waren in de vijfde ontmoeting nipt met 95-92 te sterk. Deron Williams, Brook Lopez en Joe Johnson scoorden elk zeventien punten. Door de tweede zege op rij maakte de ploeg een 3-1 achterstand ongedaan.

Het beslissende duel wordt zaterdag in Brooklyn gespeeld. De winnaar neemt het in de volgende ronde op tegen titelhouder Miami Heat.