Madden NFL 25 slaat Wii U over

Oscar.

Electronic Arts brengt zijn American-footballgame Madden NFL niet naar Wii U. Dat heeft de uitgever kenbaar gemaakt in een verklaring. Dit jaar bestaat de gamereeks 25 jaar. Madden NFL 25 is op dit moment alleen aangekondigd voor Xbox 360 en PlayStation 3, terwijl Madden NFL 13 vorig jaar wel verscheen voor Wii U.

Electronic Arts laat weten een goede verhouding met Nintendo te hebben, maar een reden waarom de nieuwe Madden NFL niet voor Wii U verschijnt wordt niet genoemd. De versie van vorig jaar was een ietwat uitgeklede versie ten opzichte van de Xbox 360- en PlayStation 3-versies.

Wii U verkoopt nog niet naar wens, gaf Nintendo eind vorige maand aan bij een rapportage van zijn financiële cijfers. Het bedrijf denkt dat consumenten nu pas langzaam gaan inzien wat de meerwaarde is van de spelcomputer. Games voor Wii U maken gebruik van twee schermen; de televisie en het bijbehorende tablet. Deze manier van games spelen vergt ook een investering van game-uitgevers, iets wat Electronic Arts niet lijkt te willen doen wanneer er amper vier miljoen Wii U-bezitters zijn wereldwijd.