Robben: "Driemaal is scheepsrecht"

Boris (borisz)

Arjen Robben mag zich opmaken voor de derde finale van de Champions League in vier jaar. De Nederlander was wederom trefzeker tegen FC Barcelona. Opnieuw was Bayern München te sterk voor FC Barcelona.

Nadat het vorige week 4-0 werd voor de Duitsers, zette de ploeg van Robben weer een klinkende uitslag neer: 0-3. "Ik ben echt blij en ook verrast dat we op zo een overtuigende manier winnen", zegt Robben tegen NOS. "We hadden een heel zware wedstrijd verwacht. Maar dat was het uiteindelijk niet en ik denk dat wij daarvoor de credits verdienen. We zaten er kort op, net als vorige week. Op die manier komen zij niet in hun spel en konden we zelf domineren."

Andermaal was Bayern dus superieur aan de Catalanen. "Nou ik laat het liever aan anderen over om dat te zeggen", reageert Robben in de mixed zone. "Maar we hebben in ieder geval met ons eigen spel deze wedstrijden gewonnen." Op de vraag welke goal mooier was, die van woendagavond of die van vorige week kon Robben duidelijk antwoord geven. "Die van vandaag, absoluut."

Wederom staat Bayern in een finale, ditmaal tegen Borussia Dortmund. Saillant is dat beide ploegen elkaar komend weekeinde ook al tegenkomen, dan in de Bundesliga. "Er staat niet zoveel op het spel dus het zal wel anders worden dan normaal. We hebben twee dagen om te herstellen, maar we moeten toch weer aan de bak."

Ook voor Robben is het de derde Champions League-eindstrijd in vier jaar, na verloren finales tegen Internazionale en Chelsea. "Het is nu inderdaad de derde keer. Driemaal is scheepsrecht", sloot de Nederlander af met een glimlach.