Marussia lijkt voor Ferrari te kiezen

Peterselieman

Zoals min of meer al verwacht lijkt het Formule 1-team Marussia in 2014 te gaan rijden met Ferrari-krachtbronnen. Nu wordt nog gereden met een Cosworth V8-motor, maar voor volgend jaar met de introductie van de V6-turbomotor moet er gekozen worden voor een andere leverancier.

Renault was geen optie, omdat de Fransen aan de huidige teams willen blijven leveren en Cosworth heeft tot nu toe geen plannen voor een nieuwe motor naar buiten gebracht. Daarom ging Marussia in gesprek met Ferrari en Mercedes om een deal te sluiten. Volgens de plannen zou eind april al een keuze gemaakt moeten zijn, maar de knoop is nog niet doorgehakt. Technisch directeur Pat Symonds meldt aan Sky Sports dat een deal aanstaande is. Waarschijnlijk heeft Ferrari-protegé Jules Bianchi de doorslag gegeven, mede omdat een 2014-pakket met het Kinetic Energy Recovery System aanzienlijk duurder is dan de huidige configuratie.

Symonds werd gevraagd naar de rol van Bianchi bij de gesprekken: "Het is zeker geen nadeel geweest, hij heeft ons wat dichter bij Ferrari gebracht. Ferrari heeft aangegeven meer teams te willen. Omdat dat alles nieuw is denk ik niet wat we proefkonijnen zullen zijn. Het juist beter om aan meer teams te leveren, omdat je dan sneller uitvindt wat wel en wat niet werkt. Ferrari wil gewoon meer teams bedienen en voor ons heeft het contact via Jules het er alleen maar makkelijker op gemaakt."