Andy Garcia weer in maffiafilm

Johan (DragonFodder)

Andy Garcia heeft getekend voor een rol in het misdaaddrama Rob the Mob. Met Ray Romano voegt hij zich bij hoofdrolspelers Michael Pitt, bekend van de tv-serie Boardwalk Empire, en Nina Arianda, bekend van de film Midnight in Paris en de tv-serie 30 Rock. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Voor de 56-jarige Garcia is het spelen in maffiafilms bekend terrein. Zo was hij te zien in films als The Godfather: Part III, Thing to Do in Denver When You're Dead en The Untouchables.

Het op feiten gebaseerde verhaal van Rob the Mob gaat over een stel dat tijdens de rechtszaak van maffiabaas John Gotti op de tv hoort dat maffiosi tijdens hun bezoek aan maffiaclubs, waar vaak om grote bedragen wordt gepokerd, hun wapens af moeten geven. Ze besluiten om een aantal van deze maffiapokertoernooien te beroven, waarmee ze zich in het hol van de leeuw begeven.

Welke rol Garcia gaat spelen is nog onduidelijk. Raymond de Felitta gaat de film regisseren. Er wordt nog gezocht naar internationale distributeurs. Een premièredatum is nog niet bekend.