Need for Speed-actrice heeft geen rijbewijs

Oscar.

De Britse actrice Imogen Poots mag dan een grote rol hebben in Need for Speed, de actrice heeft zelf vrij weinig met raceauto's en games. "Het is eigenlijk nogal hilarisch dat ik in deze film zit, want ik heb geen rijbewijs", bekent de actrice tegenover Novum Nieuws. De film is gebaseerd op de gelijknamige game. "Ik kende het spel niet eens."

De actrice voelt zich een vreemde eend in de bijt. "Aan het begin van de productie vroegen ze me of ik kon omgaan met een versnellingsbak. Ik had geen flauw idee." Poots, bekend van films als A Late Quartet en Fright Night, moet voor de film wel leren autorijden. "Min of meer, ik geloof wel dat ik echt stunts moet gaan doen. Spannend."

De filmmakers hebben al een paar scènes opgenomen en Poots heeft tot nu toe plezier in het racen, omdat een stuntman de auto bestuurt. Collega-acteur Dominic Cooper is daar minder blij mee. "Hij vindt dat doodeng, omdat hij graag de controle heeft." Daar heeft Poots geen last van. "Ik vind het fantastisch, het is net een achtbaan."

Poots heeft meer interesse in de paarden op de set. "Ja, dat is op zich wel zorgwekkend." Toch heeft de 23-jarige actrice zin in haar filmrol. "Het is heel fascinerend om te zien hoe zo'n film wordt gemaakt ", vindt de Britse. "Om aan de zijlijn te mogen staan, is heel cool."

De actrice is eerst nog te zien in de muziekfilm Greetings from Tim Buckley en de komedie Are We Officially Dating. Need for Speed staat gepland voor volgend jaar.