Vervolg Earthbound uitgesloten

Oscar.

Gameontwikkelaar Shigesato Itoi is niet van plan ooit nog een nieuw spel in de Earthbound-reeks te maken. In een reactie op een vraag van een fan liet hij weten dat dat 'onmogelijk' was, maar liet in het midden waarom. Nintendo liet vorige maand weten dat het eerste deel in de driedelige serie later dit jaar te downloaden is voor Wii U, hetgeen fans hoop gaf op een vervolg.

Het is niet de eerste keer dat Itoi zich negatief uitlaat over de toekomst van de spelserie. Dat deed hij onder meer al in een interview met entertainmentwebsite IGN, zeven jaar geleden. In 1996 werkte hij aan Mother 3 voor een Japanse versie van Nintendo 64. De productie verliep niet zoals gewenst en plannen werden op de lange baan geschoven. Uiteindelijk is het spel in 2006 alleen in Japan, onder de naam Mother 3, op de markt gebracht voor Gameboy Advance.

Het rollenspel is populair onder fans van het genre omdat het de spot drijft met zichzelf. Earthbound is een parodie op de Amerikaanse cultuur en rollenspellen. Wereldwijd zijn grofweg 450 duizend exemplaren verkocht van de game.