Michael Fassbender is Macbeth in nieuwe verfilming

Roy (qwry)

Michael Fassbender is in onderhandeling voor de titelrol in een nieuwe verfilming van Macbeth van William Shakespeare. Justin Kurzel, bekend van het misdaaddrama Snowtown, gaat de film regisseren. De productie is in handen van See Saw, de maatschappij die ook Shame, met Fassbender in de hoofdrol, en The King's Speech maakte. Dat schrijft de Britse filmsite Screen Daily maandag.

Macbeth wordt wel gezien als een van de duisterste tragedies. De Schotse lord Macbeth brengt de Schotse koning om zeep om de troon te kunnen bestijgen. Eenmaal op het pluche voert hij een waar schrikbewind om aan de macht te blijven, en stort zijn koninkrijk zelfs in een bloederige burgeroorlog. Uiteindelijk raakt hij alles kwijt waar hij voor gestreden heeft en wordt hij ook zelf omgebracht.

De rol van Lady Macbeth is nog niet gecast. Naar verluidt zijn meerdere grote Hollywood-namen in de race.

Het stuk, dat zich afspeelt in de twaalfde eeuw, zou voor het eerst zijn opgevoerd in 1611. In deze verfilming wordt het Engels uit Shakespeares tijd gesproken. Het stuk is al meermalen vertaald naar het witte doek. Orson Welles' versie uit 1948 en Roman Polanski's versie uit 1971 zijn de bekendste. Wanneer de productie van start moet gaan, is nog onbekend.