Haase bereikt hoofdtoernooi Oeiras

Peterselieman

Robin Haase heeft zich maandag geplaatst voor het hoofdschema van het ATP-toernooi in Oeiras. De Haagse tennisser rekende in de finale van de kwalificaties af met Henri Laaksonen uit Zwitserland: 6-3 en 6-2. Eerder maandag was Thiemo de Bakker uitgeschakeld in de laatste kwalificatieronde.

Haase, de nummer 74 van de wereld, begon de partij met een vroege break tegen de 176 plaatsen lager gerangschikte Laaksonen. De Zwitser maakte de break achterstand echter ongedaan en kwam bij 3-3 weer langszij. Twee games later leverde Laaksonen zijn opslagbeurt nogmaals in en ging de eerste set alsnog naar Haase.

Ook in het tweede bedrijf was er een vroege break van Haase. Nu had Laaksonen er echter geen antwoord op en via nog een break liep Haase uit naar een simpele zege.

Met de zege van Haase staan er twee Nederlandse mannen in het hoofdtoernooi in Oeiras. Igor Sijsling was direct toegelaten tot het hoofdschema en speelt maandagmiddag al tegen de Fransman Benoît Paire (6). Bij de vrouwen doet Kiki Bertens mee aan het Portugese graveltoernooi, dat voorheen in Estoril werd gespeeld.