Pellè staat open voor Oranje-invitatie

Tiede-Jan Breevaart

Graziano Pellè is bezig aan veruit het beste seizoen uit zijn loopbaan. In Nederland voelt hij zich zo thuis, dat hij zelfs 'ja' zou zeggen tegen een uitnodiging voor Oranje.

Pellè speelde namelijk wel voor vertegenwoordigende jeugdelftallen van Italië, maar werd nooit voor het grote Squadra Azzurra uitgenodigd. De Italiaanse spits zou dus, zodra hij in het bezit is van een Nederlands paspoort, kunnen uitkomen voor Oranje.

"Voor het Italiaanse elftal word ik nooit geselecteerd. Ik ruil zo mijn paspoort in", zegt Pellè in gesprek met De Telegraaf. "Als voetballer voel ik me meer Nederlands dan Italiaan. Ik ben nog maar een halve Italiaan."

Mocht Pellè bij Oranje komen, dan komt hij Louis van Gaal tegen, de trainer die hem ooit naar AZ haalde. "Ik vind Koeman en Van Gaal allebei geweldige trainers. Ze zijn heel verschillend, maar allebei heel goed in hun vak."

"Na de wedstrijd tegen PSV las ik prachtige woorden van Louis van Gaal. Toen heb ik hem een mooi bericht op zijn telefoon toegestuurd. In het Engels en dat was wel grappig. Van Gaal wilde altijd dat ik Nederlands ging leren. Maar ik kon aanvankelijk niet eens Engels, dat wilde ik per se eerst leren."

Van Gaal reageerde op een voor hem typerende wijze: "Uiteindelijk vond hij dat goed. Kreeg ik dus na Feyenoord-PSV weer een sms terug dat hij trots was op zichzelf dat ik dankzij hem zo goed Engels spreek nu!"