Nibali verwacht verrassing van Gesink in Giro

Peterselieman

Blanco-renner Robert Gesink kan de verrassing worden van de komende Giro d'Italia, zo verwacht Vincenzo Nibali. De Italiaanse kopman van Astana behoort zelf tot de favorieten voor de eindzege in de eerste grote ronde van het jaar en legt in La Stampa zijn concurrenten langs de meetlat.

"Gesink kan de verrassing worden in de Giro." Toch verwacht Nibali niet dat de Achterhoeker zijn grootste concurrent zal zijn. "Bradley Wiggins is in vorm en heeft het parcours uitvoerig bestudeerd. Ryder Hesjedal is goed uit de Ardense klassiekers gekomen en Ivan Basso en Cadel Evans zijn erg ervaren. En ik wil ook Michele Scarponi niet onderschatten."

Nibali weet dat ook hij weer bij de besten kan eindigen in de Giro die komende zaterdag van start gaat. Astana heeft het team volledig om de Italiaan heen gebouwd. De winnaar van de Vuelta a España van 2010 eindigde in de Giro in datzelfde jaar als derde. Een jaar later mocht hij na de diskwalificatie van Alberto Contador de tweede plaats voor zichzelf opeisen.