Bale krijgt voorkeur boven Van Persie

Frank (franklop)

Gareth Bale is door zijn collega's uitgeroepen tot beste speler dit seizoen in de Premier League. De aanvallende middenvelder van Tottenham Hotspur kreeg bij de verkiezing van de Engelse spelersvakbond PFA de voorkeur boven Robin van Persie (Man United), Luis Suarez (Liverpool), Michael Carrick (Man United), Juan Mata en Eden Hazard (Chelsea).

Bale, die dit seizoen voor de Spurs negentien keer scoorde in 29 competitiewedstrijden, won de prijs ook al in 2011. Vorig jaar ging Van Persie met de trofee aan de haal.

In het elftal van het jaar was wel een plaats ingeruimd voor Van Persie. Hij vormt daarin een aanvalsduo met Suarez. De oud-Ajacied had het geluk dat de stemming was gesloten voor het bijtincident van vorige week met Branislav Ivanovic.

Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur) krijgt ook een plaats in het team met beste spelers uit de Premier League. David de Gea (Man United), Pablo Zabaleta (Man City), Rio Ferdinand (Man United), Leighton Baines (Everton), Mata, Hazard, Carrick en Bale maken de elf compleet.