Koeman: "Zes goals is een unicum voor ons"

Tiede-Jan Breevaart

Feyenoord-coach Ronald Koeman is tevreden met de 6-0 zege op Heracles Almelo. Koeman ziet ook het belang van de hoge score in.

"Natuurlijk zijn er altijd momenten waarover je denkt: dit kan nog beter. Toen we doorhadden hoe Heracles stond, was het over voor hen. Wij hadden eigenlijk al eerder ruim afstand moeten nemen. We hebben geprobeerd met intensiteit het maximale eruit te halen en er had ook nog meer ingezeten, maar zes goals voor ons is een unicum", aldus Koeman tegenover Eredivisie Live.

"Dit is een wedstrijd waarin je ook naar het doelgemiddelde moet gaan kijken. Ten opzichte van Vitesse is ons doelsaldo niet heel comfortabel en dan moet je een gelegenheid als deze aangrijpen om daar wat aan te doen. Daar hebben we het in de rust ook over gehad en daarbij zaten er nog 47.000 mensen te kijken die je geen saaie tweede helft wil gunnen, wat weleens gebeurd", zo vervolgde de oefenmeester.

Koeman gunt zijn sterspeler Graziano Pellè nog meer doelpunten, zodat de Italiaan mogelijk nog als toscorer van de Eredivisie eindigt. Het houdt de oefenmeester echter niet bezig. "Dat is een individueel belang. Natuurlijk hoop je dat je spits nog meer goals maakt in zo'n wedstrijd, maar dat mag nooit de boventoon voeren. Het belangrijkste is dat het team het maximale brengt."