Kwakman: "Afgeslacht in de counter"

Jeffrey

FC Groningen stond gisteren 5-0 achter bij rust. Kees Kwakman was blij dat het niet erger wordt in Eindhoven. Het slechte begin kon hij niet verklaren.

"We begonnen gewoon slecht. We probeerden wel op te bouwen in de eerste helft, waardoor we het veld groot maakten. Vervolgens verliezen we de bal zo snel. We werden vanuit de counter gewoon afgeslacht. Het begint al bij de eerste, toen dekte ik als een kut", zei de aanvoerder na afloop tegen Eredivisie Live.

Kwakman was blij dat hij even naar adem mocht happen bij het rustsignaal. "We mochten blij zijn dat het bij de rust nog maar 5-0 was. Wat we na de rust nog konden doen, was ballen tonen en ervoor zorgen dat het geen 10-0 werd", vervolgde Kwakman zijn verhaal.

Dat de ploeg na rust nog twee keer wist te scoren was wel fijn volgens Kwakman. "Na rust hadden wij er nog wel vijf kunnen maken", dolde hij. "Dat we de tweede helft beter speelde kwam mede door ons, maar ook door PSV. We creëerden een vijf of zestal kansen. PSV was gigantisch goed in de eerste helft en wij waren de pineut."