[Primera Divisíon] Bilbao stelt titel Barcelona uit

Boris (borisz)

Athletic Bilbao heeft er zaterdag voor gezorgd dat FC Barcelona dit weekeinde nog geen kampioen kan worden. In het eigen San Mames betekende een late goal een punt voor de Basken: 2-2. Als Barça had gewonnen had het de titel kunnen pakken bij winst van Atletico in de Madrileense derby tegen Real.

Athletic maakte al snel duidelijk dat het aan dit scenario niet mee wenste te werken. De thuisploeg kwam na 27 minuten op voorsprong via Markel Susueta en de 1-0 bleef bijna veertig minuten op de borden staan. Uiteindelijk was het invaller Lionel Messi die Barça de weg wees.

Even later scoorde ook Alexis Sanchez voor de Catalanen. De drie punten gingen echter niet mee naar Barcelona. Ander Herrera stak daar met een treffer in de 89e minuut een stokje voor.

Barcelona staat nog altijd dertien punten voor op Real Madrid. Er zijn in Spanje nog vijf speelronden na dit weekeinde. Athletic staat veertiende.

Celta de Vigo pakte eerder zaterdag een belangrijke zege in de strijd tegen degradatie. De Galiciërs wonnen met 1-0 bij Levante door een goal van Augusto Fernandez. Celta staat nu zeventiende en net aan de goede kant van de degradatiestreep. Concurrenten Granada, Real Mallorca en Real Zaragoza komen dit weekeinde echter nog in actie.