[Bundesliga] Degradatie een feit voor Greuther Fürth

Boris (borisz)

SpVgg Greuther Fürth degradeert na een seizoen uit de Bundesliga. Het lot van de hekkensluiter werd zaterdag bezegeld door FC Augsburg, dat met 3-0 won van VfB Stuttgart. Greuther Fürth ging vrijdag al met 3-2 onderuit bij Hannover 96, waardoor het verschil tussen beide ploegen met drie duels te gaan twaalf punten is.

Voor nummer zestien Augsburg scoorden Sascha Mölders, voormalig Roda JC-middenvelder Marcel de Jong en Dong-Won Ji. De Nederlandse aanvoerder Paul Verhaegh speelde de hele wedstrijd mee.

Augsburg maakt door de zege nog kans om de promotie-degradatiewedstrijden te ontlopen. De ploeg heeft net als nummer vijftien Fortuna Düsseldorf, dat later zaterdag Borussia Dortmund ontvangt, dertig punten, maar het doelsaldo van Düsseldorf is iets beter.

Ook Hoffenheim, dat zeventiende staat, lijkt de laatste strohalm te willen grijpen. Thuis werd met 2-1 gewonnen van FC Nürnberg, waardoor de achterstand op Augsburg en Düsseldorf drie punten bedraagt. Werder Bremen, dat met 32 punten ook nog niet veilig is, verloor met 1-0 bij Bayer Leverkusen.

Bayern München won thuis nipt met 1-0 van SC Freiburg door een doelpunt van Xherdan Shaqiri. Bij de kampioen kregen bijna alle basisspelers rust, onder wie Arjen Robben. Woensdag staat de return tegen Barcelona in de halve finale van de Champions League op het programma. Bayern versloeg de Spanjaarden thuis met liefst 4-0.