[JL] Cambuur voorkomt feestje Volendam

Boris (borisz)

SC Cambuur heeft de beslissing in de Eerste Divisie uitgesteld tot de laatste speelronde. De Friezen wonnen met 4-0 van FC Emmen door doelpunten van Martijn van der Laan, Adnane Tighadouini, Martijn Barto en Mark Diemers. Koploper FC Volendam moet daardoor de titelaspiraties nog even in de ijskast zetten.

De Wijdbroeken waren thuis wel te sterk voor MVV: 2-1. Raymond Fafiani zette Volendam op 1-0, maar Bryan Smeets dreigde roet in het eten te gooien. Michiel Kramer scoorde zes minuten voor tijd alsnog de winnende treffer.

Door de zege van de twee laatst overgebleven kanshebbers op de titel blijft het gat twee punten in het voordeel van Volendam. De Noord-Hollanders spelen volgende week vrijdag uit bij Go Ahead Eagles terwijl Cambuur naar Excelsior moet.

De strijd om de negende plaats, de laatste plek die recht geeft op deelname aan de nacompetitie, blijft ook nog open. Nummer negen FC Dordrecht (3-1 van Fortuna Sittard), nummer tien FC Oss (2-1 van Helmond Sport) en nummer elf FC Den Bosch (3-1 van FC Eindhoven) verloren alle drie. Het verschil tussen de drie clubs bedraagt twee punten.

Overige uitslagen Eerste Divisie vrijdag:

De Graafschap - Telstar 2-0

Sparta Rotterdam - Excelsior 1-1