Dagsucces voor Navardauskas in Romandië

Boris (borisz)

Ramunas Navardauskas heeft de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Litouwer van Garmin-Sharp was na 190 kilometer de sterkste in de sprint van een uitgedund peloton. Hij bleef in finishplaats Granges de Italiaan Enrico Gasparotto en de Belg Gianni Meersman voor. Chris Froome, dinsdag winnaar van de proloog, behoudt de gele leiderstrui.

Johnny Hoogerland gaf de etappe wat kleur mee. De Zeeuw van Vacansoleil maakt in de Zwitserse rittenkoers zijn rentree na maanden blessureleed. Hij vormde samen met de Duitser Marcus Burghardt en de Oostenrijker Matthias Brändle de kopgroep van de dag.

Op de laatste klim van de dag werd het drietal dankzij het werk van Team Sky van Froome ingerekend. Chris Anker Sörensen, Mikel Astarloza, Cameron Wurf, Alexandr Dyachenko sprongen vervolgens weg, maar zij kregen geen ruimte van Blanco Pro Cycling.

Voor de Nederlandse ploeg eindigde Stef Clement als zevende. Hij is op de zevende plaats ook de beste Nederlander in het klassement. Wilco Kelderman blijft tiende.

De Ronde van Romandië, die geldt als voorbereiding op de Giro d'Italia, wordt zondag afgerond.