FOK!filmtips van de dag: Lethal Weapon 3 & Lethal Weapon 4

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Roger Murtaugh en Martin Riggs, gespeeld door Mel Gibson en Danny Glover, zijn het nog steeds niet zat. Lethal Weapon 3 is nog gekker dan de vorige twee delen. Het concept is niet verandert: Humor en actie. Ook Leo Getz, een rol van Joe Pesci, is terug en zorgt weer voor een dolle boel. Nadat Riggs en Murtaugh een gebouw de lucht in lieten gaan zijn ze gedegradeerd tot normale agenten. Maar de staat is niet veilig met deze twee. Te zien om 20.30 uur op Veronica.

Als je er dan nog zin in hebt, komt Lethal Weapon 4 om 22.50 uur op Veronica. Riggs en Murtaugh voelen zich oud voor hun beroep. Ze moeten de Chinezen stoppen illegale zaken te doen in de V.S. Uncle Benny is de maffiabaas in Chinatown, die Chinese slaven heeft laten importeren. Een nieuwe agent, vertolt door Chris Rock, komt hun team versterken om de klus te klaren.

Vanuit tunnels van doorzichtige kunststof kunnen toeristen in het zeedierenpark Seaworld in Florida het leven van vissen, waaronder een pas gevangengenomen jonge haai, in hun natuurlijke omgeving observeren. Niemand heeft echter gerekend op een grote witte haai, die op zoek naar haar jong, de toeristen de schrik op het lijf jaagt door onophoudelijk aan te vallen. Jaws 3-D is te zien om 00.00 uur op RTL7.

In deze autobiografische animatiefilm, Vals Im Bashir (Waltz with Bashir), toont regisseur Ari Folman zijn herinneringen aan de strijd in Libanon als Israëlische soldaat in 1982. De film won vele prijzen waaronder de Golden Globe voor Beste Buitenlandse Film.

Ari heeft 's nachts in een bar een afspraak met een vriend die gekweld wordt door terugkerende nachtmerries waarin hij stelselmatig wordt achtervolgd door een meute van 26 honden. 26, dat is precies het aantal honden dat hij heeft moeten doden tijdens de Libanese oorlog in 1982. De volgende dag komen voor het eerst herinneringen van Ari's verleden naar boven. Het wordt voor hem van vitaal belang dat hij terugkeert naar deze donkere periode uit zijn leven. Om de waarheid te achterhalen, besluit hij zijn vroegere wapenbroeders over de hele wereld op te zoeken en te gaan interviewen. Hoe dieper Ari in zijn persoonlijk verleden graaft, hoe meer de verdrongen beelden uit zijn geheugen naar de oppervlakte komen. Te zien om 00.15 uur op Nederland 2.

Skyline, Apocalypto, The Prince & Me II: The Royal Wedding, Daybreakers, Married to the Mob, Metro en Species: The Awakening zijn ook te zien op je kijkbuis vanavond.