FOK!filmtips van de dag: Blood Trail

Sanne (Syth86)

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

De Britse lerares Anna wordt in 1862 uitgenodigd door de koning van Siam om zijn kinderen de Engelse taal bij te brengen. Haar Westerse ideeën en gedrag botsen met de Oosterse gevoeligheden van de koning, maar als tegenstanders proberen zijn macht te breken, besluit Anna hem te helpen in zijn gevaarlijke strijd om het behoud van zijn land.

Dit historische drama, Anna and te King, is een remake van Anna and the King of Siam uit 1946 en losjes gebaseerd op de gelijknamige biografie van Anna Leonowens. De film met Jodie Foster in de hoofdrol, werd genomineerd voor de Oscars voor Beste Art Direction en Beste Kostuumontwerp. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

Robert King was de jongste oorlogsfotograaf (24 jaar) die ooit de Pulitzer Prize won. Deze documentaire volgt King gedurende 15 jaar tijdens zijn werk in Bosnië, Tsjetsjenië en Irak. De onschuldige, aardige, wat naïeve en onhandige fotograaf lijkt weinig kans van slagen te hebben in een oorlogsgebied. Toch weet King zich staande te houden en verandert hij gaandeweg in een gerespecteerde professionele fotograaf. Vijftien jaar werken als oorlogsverslaggever heeft zijn effect gehad op King. Hij is niet meer zo onbevangen, maar is eerder cynisch. Blood Trail is te zien om 23.50 uur op Nederland 2.