[Upd] [EK Judo] Verhagen loopt brons mis

Jeffrey

Judoka Jeroen Mooren is donderdag goed begonnen aan de Europese titelstrijd in Boedapest. De Nijmegenaar, uitkomend in de klasse tot 60 kilogram, was in de eerste ronde te sterk voor Ido Bar uit Israël. Hij versloeg zijn tegenstander in slechts 45 seconden op ippon.

Ook Sanne Verhagen (- 57 kg) overleefde de eerste ronde in de hoofdstad van Hongarije. Ze schakelde Martina Lo Giudice uit Italië op ippon uit.

Update 12.45 uur

Mooren naar de kwartfinale na een zege op Artium Nacu uit Moldavië. Ook Verhagen heeft zich geplaatst bij de laatste acht. Zij won met yuko van de Roemeense Corina Oana Caprioriu. Jasper de Jong verloor zijn eerste partij nadat hij in de houdgreep werd genomen door Sergiu Oleinic uit Portugal. 

Birgit Ente(-52kg) is het niet gelukt om de laatste acht te bereiken. Ze verloor op ippon van Gili Cohen uit Israel. 

Update 13.15 uur

Het is Mooren niet gelukt zich te plaatsen voor de halve finale. Hij verloor op straffen van de Zwitser Lucovic Chammartin, na vijf minuten stond was er nog niet gescoord. Hij kan via de herkansingen nog wel kansmaken op brons. Verhagen moet voor een plek bij de laatste vier het opnemen tegen de Russin Irina Zabludina. 

Update 17.25 uur

Verhagen heeft zich via de herkansingen geplaatst voor de strijd om het brons. Ze verloor in de kwartfinale eerst van de Russin Zabludina via een golden score nadat ze een ernstige overtreding van de nieuwe judoregels had begaan. In de herkansingen was ze daarna te sterk voor Shushana Hevondian uit Oekraïne. In de strijd om brons moet ze het nu opnemen tegen viervoudig Europees kampioene Telma Monteiro uit Portugal.

Mooren redde het niet in de race om een medaille. Hij verloor de eindstrijd van de herkansingen in de slotseconde van Ludwig Paischer uit Oostenrijk. Mooren verklaarde tegen de Europese judobond EJU teleurgesteld te zijn. "Ik had vorige week griep en kon niet mijn beste judo laten zien."

Update 18.37 uur

Verhagen is er niet in geslaagd om de bronzen medaille te veroveren. De Nederlandse kreeg geen vat op de viervoudig Europees kampioene Monteiro en liep tegen drie strafjes aan. Deze waren voldoende om de Portugese het brons te bezorgen.