Snookeraar Dott wil maatregelen tegen trage spelers

Boris (borisz)

Snookeraar Graeme Dott heeft opnieuw de discussie gestart over het invoeren van een schotklok bij het snooker. Het met 10-6 gewonnen duel tegen Peter Ebdon duurde maar liefst zeven uur, er was zelfs een derde sessie nodig omdat de partij te lang duurde. 

"Ik denk dat er een regel moet komen tegen slow play. Het niveau is vandaag de dag zo hoog en er is geen reden om zo langzaam te spelen als Peter deed", aldus Dott. "Speelt Peter vals? Nee, want er is geen regel voor en die zou er wel moeten komen." 

Dott vindt dat scheidsrechters moeten ingrijpen bij traag spel. "Ik heb nog nooit iemand gewaarschuwd zien worden", zegt Dott. "De enige oplossing die ik kan bedenken is een shot clock want het maakt de sport kapot." 

In het snooker zijn een aantal toernooien met een schotklok zoals de Premier League en Shootout. In die toernooien geldt een tijdlimiet van 25 seconden, waarbij er een enkele keer gebruik kan worden gemaakt van een time-out. Snookerbaas Barry Hearn vindt dat hij het format van het WK niet moet aantasten en dus lijkt een schotklok er niet te komen.