Ferrari achterhaalt oorzaak DRS-probleem Alonso

Peterselieman

Het Formule 1-team Ferrari heeft de oorzaak achterhaald van het probleem waarmee het Drag Reduction System op de bolide van Fernando Alonso in Bahrein kampte. De Italianen lieten weten dat het een breuk in een mechanisch component in het systeem betrof.

Alonso reed op het moment dat zijn achtervleugel open bleef staan op de tweede plaats. Ferrari haalde hem binnen voor een vervroegde eerste pitsstop en wist hierbij de vleugel weer dichtgeklapt te krijgen. Het euvel doemde door het gebruik van DRS opnieuw op, waarna Alonso zijn tweede stop moest maken. De Spanjaard moest in Bahrein het de rest van de wedstrijd zonder het inhaalmiddel stellen, maar wist desondanks toch nog op te klimmen naar een achtste plaats.

Volgens Ferrari was het de eerste keer in de drie jaar dat DRS gebruikt wordt dat een dergelijk euvel optrad. Teambaas Stefano Domenicali is ervan overtuigd dat Alonso zonder dit euvel met Sebastian Vettel had kunnen strijden om de dagzege.

Tweede rijder Felipe Massa had in Bahrein zo zijn eigen problemen. De Braziliaan kreeg tot tweemaal toe te maken met een lekke rechter achterband, waardoor hij buiten de punten eindigde.