Büttner genoot van 'party' bij United

Frank (franklop)

Niet alleen Robin van Persie, maar ook Alexander Büttner werd maandagavond kampioen met Manchester United. Door een loepzuivere hattrick van Van Persie tegen Aston Villa werd Manchester United voor de twintigste keer landskampioen van Engeland. Alexander Büttner speelt niet zo vaak bij United als hij zou willen, maar dat drukte de pret niet voor de verdediger.

"Het was super om mee te maken. 80.000 mensen gingen helemaal los. Mijn eerste kampioenschap en dat in mijn eerste jaar hier", vertelde hij aan Omroep Gelderland. Hij voorziet een mooie toekomst voor zichzelf. "Het gaat super goed en ze willen me niet kwijt hier. Manchester United ziet in mij de opvolger van Evra. Ik word dus ook niet verhuurd. Straks weer een goede voorbereiding draaien en dan op naar volgend seizoen."

Büttner keek vol bewondering naar de hattrick van zijn landgenoot. "Het waren drie fantastische goals in een spannende wedstrijd. Ja, die tweede goal van Van Persie was geweldig, maar vergeet ook die bal van Rooney niet. We hebben na de wedstrijd met de spelers wat afgehuurd en het was party."