Van den Brom in beklaagdenbankje na kritiek

Maarten (rubbereend)

John van den Brom moet zich in België opnieuw verantwoorden voor kritiek op de arbitrage. De trainer van Anderlecht haalde zondag na afloop van de met 2-1 verloren topper tegen Zulte Waregem fel uit naar leidsman Alexandre Boucaut. De Belgische voetbalbond heeft laten weten de uitspraken onder de loep te nemen.

Van den Brom was na afloop van de met 2-1 verloren wedstrijd des duivels. Hij noemde Boucaut voor de camera 'een schande voor de Belgische competitie' en vond dat de scheidsrechter 'het hele Belgische voetbal verneukt.' In de ogen van de Nederlander had zijn ploeg twee onterechte penalty's tegen gekregen.

Scheidsrechterbaas Robert Jeurissen liet direct weten dat de uitspraken niet door de beugel kunnen en kaartte de zaak aan bij de bond. Die heeft de zaak nu in onderzoek. "We moeten afwegen of de woorden onder de vrijheid van meningsuiting vallen of in strijd zijn met het artikel dat verbiedt andere leden aan te vallen", zegt bondsprocureur Marc Rubens in Het Nieuwsblad.

Van den Brom zat dit seizoen al eens een wedstrijd schorsing uit na kritiek op de arbitrage. Door de 2-1 nederlaag raakte hij zondag de koppositie met Anderlecht kwijt aan Zulte Waregem.