Frijns praat nog over GP2-seizoen

Tiede-Jan Breevaart

Tijdens zijn debuut in de GP2 liet Robin Frijns zien dat die erg snel is. Echter in de race kwam het er nog niet uit.

"Alles was nieuw voor me: het circuit, het team, de auto, de banden. De kwalificatie verliep dan ook boven verwachting goed, met de tiende plaats", aldus de Nederlander. "We hadden daarna onze zinnen gezet op een finish in de top-acht, maar in de beginfase van de race zat ik rondenlang vast achter Stephane Richelmi. Ik kreeg van het team te horen dat ik hem in moest halen, wat ik vervolgens ook meerdere malen probeerde. Bij mijn laatste poging verloor ik de grip en gleed ik tegen zijn auto aan, waardoor mijn voorvleugel beschadigd raakte. Ik moet een extra pitstop maken en kreeg ook nog een drive through-penalty, waarmee mijn race in feite voorbij was."

Ook in de sprintrace ging het, ondanks een goed begin, niet zoals Frijns vooraf hoopte. “In de tweede race begon ik vanaf P21 en ik had me voorgenomen om lekker naar voren te rijden. Na een paar ronden reed ik al vijftiende, maar dat kostte me wel mijn banden, want die waren tien ronden voor het einde al helemaal op. Ik wilde zelf graag leren hoe de banden zich houden, dus dit was een waardevolle les. Nu weet ik dat ik daar nauwkeuriger mee om moet gaan.”

Of hij er over drie weken bij is in Spanje kon de derde man van Sauber F1 nog niet zeggen: "Ik kan er momenteel weinig over zeggen, maar we zijn er mee bezig. Het team was tevreden en ikzelf was tevreden, maar aan de andere kant ook teleurgesteld. We hadden dezelfde snelheid als de top van het veld, dus het potentieel is aanwezig. Hilmer is een nieuwkomer en ikzelf maakte hier mijn racedebuut dus de tiende plaats in de kwalificatie was niet slecht. Er moet nog veel gebeuren aan de auto maar we zijn op de goede weg. Ik voel me prettig binnen dit team: zij werken hard en doen alles voor betere resultaten.