[WK Snooker] Dott voorkomt nachtwerk tegen Ebdon

Boris (borisz)

Graeme Dott heeft in een ingelaste derde sessie snel afgerekend met Peter Ebdon. Het werd 10-6 voor Dott. Beide spelers hadden een derde sessie nodig omdat door tijdgebrek er niet genoeg frames werden afgewerkt. In de eerste sessie werden  acht frames gespeeld in plaats van negen, in de tweede sessie konden ze slechts zes frames spelen. 

Dott stond 8-6 voor en na een halfuurtje was het gespeeld, mede door een century in het laatste frame. De als zevende geplaatste Mark Allen heeft voor het tweede jaar op rij niet de tweede ronde weten te halen op het WK. De routenier Mark King was met 10-8 te sterk. Allen had na de eerste sessie nog wel een 4-5 voorsprong, maar s'avond pakte King direct de eerste drie frames om 7-4 voor te komen. Op 8-6 kwam Allen nog wel gelijke hoogte door breaks van 74 en 89 op tafel te leggen. De laatste frames gingen naar King. 

King is de derde geplaatste speler die uitgeschakeld is. Eerder werden de oud-wereldkampioenen John Higgins en Mark Willams al naar huis gestuurd.