Kruopis wint in Turkije na massale valpartij

Maarten (rubbereend)

De Litouwer Aidis Kruopis heeft maandag de tweede etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De renner van Orica-Greenedge profiteerde van een massale valpartij in de laatste kilometers en bleef Marco Coledan (Bardiani Valvole-CSF Inox) en André Greipel (Lotto-Belisol) voor.

Greipel is de nieuwe leider in het algemeen klassement. Hij verdringt Marcel Kittel (Argos-Shimano), de winnaar van de eerste etappe op zondag, naar de tweede plaats.

De 150 kilometer lange tweede rit van Alanya naar Antalya kreeg kleur door een lange ontsnapping van zes renners. Tien kilometer voor de meet werden zij echter teruggepakt en deden de sprintersploegen hun werk.

Blanco Pro Cycling zat in uitstekende positie totdat Mark Renshaw, die in tweede positie zat achter Jos van Emden, viel. Hij nam niet alleen sprinter Theo Bos, maar het halve peloton mee. Een aantal renners kon over de rechterkant van de weg nog door totdat ook daar iemand onderuit ging en de volledige weg geblokkeerd was.

Renshaw was zelf het grootste slachtoffer van de val. Hij werd in een ambulance afgevoerd. Voor het klassement had de valpartij geen gevolgen omdat die binnen de laatste drie kilometer plaatsvond.