Liam Neeson in remake misdaadfilm Gang Story

Redactie

Liam Neeson heeft de hoofdrol in de misdaadfilm Gang Story te pakken. De film is een remake van het Franse origineel Les Lyonnais, dat internationaal werd uitgebracht als The Gang Story. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Het op feiten gebaseerde verhaal gaat over Momon, een lid van de Gang des Lyonnais, een groep Franse criminelen die in de jaren zeventig de omgeving rond de Franse stad Lyon onveilig maakte. Momon is inmiddels bijna 60 jaar en heeft zijn leven gebeterd en leeft vredig met vrouw en kind in een Franse buitenwijk. Dan duikt echter een van zijn voormalige bendeleden op en die is niet van plan Momon er zo gemakkelijk vanaf te laten komen.

De film staat onder regie van Daniel Espinosa, bekend van Safe House. Het scenario is van David Scarpa, die eerder The Last Castle en The Day the Earth Stood Still schreef. Het lijkt waarschijnlijk dat het verhaal aangepast wordt zodat het zich afspeelt in de Verenigde Staten. Wanneer Gang Story uit moet komen is nog onbekend.


Liam Neeson in remake misdaadfilm Gang Story (Foto: Novum)