Mogelijk avondrace in Bahrein in 2014

Peterselieman

De organisatie van de Grand Prix van Bahrein overweegt om van de 2014-editie van de wedstrijd een avondrace te maken. Zo moet worden stilgestaan bij het feit dat de Formule 1 tien jaar geleden voor het eerst neerstreek in het Arabische koninkrijk.

Circuitdirecteur Zayed Al Zayani legt tegenover Autosport uit dat hij het jubileum niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. "We kijken naar meerdere opties, waaronder een avondrace, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Het is onze tiende Grand Prix en onze tiende verjaardag, dus we willen wat anders doen. Maar anders betekent niet automatisch racen onder kunstlicht. Daar kleven voor- en nadelen aan, we overwegen het."

Verder wil hij tot genoegen van Formule 1-baas Bernie Ecclestone het contract met de F1 al openbreken en verlengen. "We hebben nog tot en met 2016 een verbintenis, maar onze blik is al verder vooruit gericht. De onderhandelingen mogen wat ons betreft geopend worden. De intentie voor verlenging is absoluut aanwezig. We noemen onszelf het thuis van autosport in het Midden-Oosten en zijn hier voor de lange termijn."