Hiddleston in beeld voor remake The Crow

Sanne (Syth86)

Tom Hiddleston is in onderhandeling voor de hoofdrol in een remake van de duistere actiefilm The Crow. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite The Wrap. De 31-jarige Britse acteur, vooral bekend als de Noorse god Loki uit de superheldenfilms Thor en The Avengers, is in beeld voor de rol van Eric Draven.

Draven werd in het origineel uit 1994 gespeeld door Brandon Lee, zoon van Bruce Lee. De film heeft altijd een nare bijsmaak gehad omdat Lee tijdens de opnames om het leven kwam toen een stunt met een vuurwapen misging. Uiteindelijk werden de laatste scènes opgenomen met een stand-in waarop digitaal het gezicht van Lee werd geplakt.

The Crow, gebaseerd op de stripreeks van James O'Barr, gaat over een man die uit de dood herrijst om wraak te nemen op de mannen die hem en zijn vriendin hebben vermoord. Hij wordt hierin bijgestaan door een magische kraai die hem van informatie voorziet. De strip was oorspronkelijk een manier voor Barr om te kunnen omgaan met de dood van zijn vriendin die was doodgereden door een dronken automobilist.

Hiddleston is vanaf 30 oktober weer te zien als Loki in Thor: The Dark World. Hij is momenteel bezig met de opnames van The Muppets... Again!, waarin hij de rol van goochelaar The Great Escapo speelt.


Hiddleston in beeld voor remake The Crow (Foto: Novum)