Tweede verdachte verkrachting kleuter India

Redactie

De Indiase politie heeft maandag een tweede verdachte van de verkrachting van een 5-jarig meisje gearresteerd. Het kind werd ontvoerd, verkracht en gemarteld en vervolgens twee dagen lang opgesloten in een woning in de hoofdstad New Delhi. De maandag gearresteerde verdachte werd duizend kilometer verderop, in de deelstaat Bihar, in de kraag gevat.

Zaterdag werd in Bihar al een verdachte opgepakt. Verhoor van deze 24-jarige man zette de politie op het spoor van de tweede verdachte.

Inmiddels is de toestand van de kleuter, die in kritieke toestand in het ziekenhuis belandde, verbeterd. Zondag werd gezegd dat ze goed op de behandeling reageert en dat haar toestand stabiel is.

Het meisje verdween maandag en werd woensdag door buren in een woning in het gebouw waar de kleuter met haar ouders woont aangetroffen nadat ze haar hadden horen huilen. Het meisje bevond zich alleen in de woning en was voor dood achtergelaten.

Elke dag staan er in de Indiase kranten berichten over zedendelicten tegen vrouwen en kinderen en veel vrouwen klagen over het gevoel van onveiligheid dat ze ervaren als ze hun huis verlaten.

Premier Manmohan Singh riep zondag op tot een andere houding jegens vrouwen. In India is na een dodelijke groepsverkrachting in december een hevig debat opgelaaid over vrouwenmishandeling. "De gruwelijke aanval op een klein meisje enkele dagen geleden herinnert ons er opnieuw aan dat we moeten samenwerken om dit soort verdorvenheid in onze maatschappij uit te roeien", zei Singh.

Mensenrechtenactivisten vinden dat het invoeren van strengere wetgeving niet genoeg is en zijn van mening dat er vooral op de implementatie van de wet moet worden gelet.