Excuses Suarez voor bijtincident, onderzoek FA

Boris (borisz)

Luis Suarez heeft zondagavond zijn excuses gemaakt voor zijn beet in de arm van tegenstander Branislav Ivanovic. "Ik ben heel verdrietig na wat er is gebeurd. Ik bied mijn excuses aan, aan Ivanovic en de hele voetbalwereld, voor mijn onvergeeflijke gedrag", liet de aanvaller van Liverpool weten. "Ik heb er heel veel spijt van!"

De 26-jarige Suarez zette tijdens het duel op Anfield een klein kwartier voor tijd zijn tanden in de verdediger van Chelsea. De topscorer van de Premier League vervulde sowieso een hoofdrol. Eerder in de wedstrijd veroorzaakte hij een strafschop en diep in blessuretijd tekende hij voor de gelijkmaker (2-2).

Met het maken van excuses lijkt de kous nog niet af voor Suarez. De Engelse voetbalbond FA kondigde zondagavond aan een onderzoek te beginnen. De clubleiding van Liverpool en manager Brendan Rodgers willen eerst de beelden bekijken voordat zij met een reactie komen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Suarez zijn tanden in een tegenstander zet. In het najaar van 2010 werd de toenmalige Ajacied voor zeven wedstrijden geschorst omdat hij PSV'er Otman Bakkal in diens nek beet.

Ook in Engeland zat de international van Uruguay al eens een lange schorsing uit. Vorig seizoen moest hij acht wedstrijden toekijken wegens het racistisch bejegenen van Manchester United-verdediger Patrice Evra.


Excuses Suarez voor bijtincident, onderzoek FA (Foto: Novum)