Geen signalen over moeder Roosendaal

Redactie

Het opvanghuis in Roosendaal waarin de vrouw zat die haar 7-jarige zoontje om het leven heeft gebracht, had geen signalen ontvangen die erop wezen dat dit zou kunnen gebeuren. Dat laat directeur van de Bredase organisatie Safegroup Jan de Werd weten in een verklaring.

De 42-jarige vrouw zat in een opvanghuis Susan Rose, onderdeel van Safegroup. Susan Rose is een huis voor slachtoffers van huiselijk geweld. De vrouw zou eerst haar kind hebben omgebracht en vervolgens hebben geprobeerd zelfmoord te plegen.

De Werd zegt in de verklaring diep geschokt te zijn. "Ook op onze medewerkers en hulpverleners heeft het een grote impact want we hebben geen signalen ontvangen dat dit zou kunnen gebeuren."

Burgemeester van Roosendaal Jacques Niederer zegt dat 'deze fatale daad' de stad diep raakt. "Totaal onverwacht kon dit gebeuren, ondanks de goede opvang en geborgenheid van het opvanghuis Susan Rose. Mijn medeleven gaat uit naar de desbetreffende familieleden, maar ook naar de directie en medewerkers van Susan Rose, die zo direct zijn geconfronteerd met dit afschuwelijke voorval."