[Pro League] Club Brugge beëindigt titeldroom Been

Boris (borisz)

Racing Genk kan de landstitel in België vergeten. De ploeg van Mario Been ging thuis onderuit tegen Club Brugge (0-2). Het gat met Anderlecht is nu twaalf punten.  Genk hoopte met een overwinning nog een boos te krijgen bij de inhaalrace op Anderlecht. Been zag dat zijn ploeg meer balbezit had dan nummer vier Club Brugge, maar de bezoekers kregen de beste kansen vanuit de omschakeling. Carlos Bacca miste een eerste kans, maar halverwege de eerste helft schoot hij wel binnen.

De Colombiaan maakte zijn 23ste doelpunt van dit seizoen. Daarmee voert hij de topscorerslijst aan in België. Genk en Been gingen na de 0-1 op jacht naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg ging niet zorgvuldig om met de kansen. Bij Genk kwam Glynor Plet na de pauze binnen de lijnen, maar ook de Nederlander scoorde niet.

In de tweede helft werd Club Brugge teruggedrongen op eigen helft. De gasten moesten in de slotfase met tien man verder na een tweede gele kaart voor Laurens de Bock. In een ondertalsituatie wist Club Brugge via Eidur Gudjohnsen nog te scoren (0-2). Dankzij de winstpartij komen de Bruggelingen op één punt van Genk en Been.