[Premier League] Suarez bijt letterlijk van zich af tegen Chelsea

Boris (borisz)

Luis Suarez heeft zondag een hoofdrol voor zich opgeëist tijdens het 2-2 gelijkspel van Liverpool tegen Chelsea. De aanvaller van de Reds sleepte diep in blessuretijd een punt uit het vuur voor zijn ploeg, maar vestigde ook twee keer negatief de aandacht op zich. Hij veroorzaakte een strafschop en zette zijn tanden in tegenstander Branislav Ivanovic.

De Uruguayaan leek de bezoekers uit Londen aan drie punten te helpen, nadat hij in de 56e minuut hands had gemaakt in het strafschopgebied. Eden Hazard verzilverde het buitenkansje en zette Chelsea daarmee op een 2-1 voorsprong. In de zevende minuut van de blessuretijd kopte Suarez echter een voorzet van Daniel Sturridge raak.

De oud-Ajacied, die in zijn tijd in Amsterdam al eens PSV'er Otman Bakkal beet, mocht wel blij zijn dat hij nog op het veld stond. Een klein kwartier voor tijd had hij zijn tanden in de bovenarm van Ivanovic gezet, maar het incident ontging de arbitrage. De kans is echter groot dat Suarez alsnog op de blaren moet zitten.

Chelsea was op Anfield na vijftien minuten op voorsprong gekomen door Oscar. Zeven minuten na de pauze tekende oud-Chelsea-aanvaller Sturridge voor de gelijkmaker.

Door de puntendeling verzuimt Chelsea de derde plaats over te nemen van Arsenal. De Blues hebben een punt achterstand, maar speelden wel een duel minder. Liverpool staat zevende.