Janssen: "Alles in De Kuip spreekt mij aan"

Jeffrey

Theo Janssen kijkt uit naar de topper tussen Feyenoord en Vitesse in De Kuip. De routinier vindt het altijd een ervaring om in Rotterdam-Zuid te spelen.

De Kuip spreekt de Arnhemmer aan. "Als ik de Kuip inloop, krijg ik zin om te voetballen", zegt Janssen tegen De Telegraaf. "Hoe slecht ik ook heb geslapen of hoe groot de problemen ook zijn. Het publiek, het veld, alles spreekt me aan. Het zou heel jammer zijn, als dat stadion weg gaat."

De middenvelder verwacht een zware wedstrijd. "Ik denk dat we goed reactievoetbal spelen en nog wat moeite hebben met het spel maken. In wedstrijden tegen de andere topploegen zijn er fases waarin je kunt terugzakken en kunt reageren op hun fouten en daarvoor hebben we een heel goed elftal", aldus Janssen.

De technicus vormt waarschijnlijk een koppel met Davy Pröpper, die mogelijk de geblesseerde Marco van Ginkel vervangt. "Ik vind hem een van de grotere talenten, waarmee ik op het veld heb gestaan. Hij heeft alles om een heel grote speler te worden, alleen zou hij zelf meer moeten beseffen wat voor mogelijkheden hij heeft."