3FM Awards uitgereikt

Redactie

Racoon is dit jaar wederom als grote winnaar uit de bus gekomen bij de 3FM Awards. De Zeeuwse groep werd donderdagavond in de Gashouder in Amsterdam uitgeroepen tot beste band en beste artiest pop. Daarnaast won Racoon een prijs voor de single Oceaan. Ook vorig jaar sleepte de band drie prijzen in de wacht.

"Het is echt niet normaal wat er met ons gebeurt de laatste paar jaar", zei zanger Bart van der Weide tegen het publiek. "En dat hebben we grotendeels aan jullie te danken." Ook Kensington nam drie trofeeën mee naar huis, waaronder die voor beste album en beste liveact. Op Paaspop kreeg de band al de 3FM Serious Talent Award uitgereikt. Ook Handsome Poets sleepte op voorhand al een prijs in de wacht. De band kreeg maandag de Schaal van Rigter uitgereikt, voor het meest gedraaide nummer op 3FM.

Guus Meeuwis werd uitgeroepen tot beste zanger en Ilse DeLange tot beste zangeres. Kane kreeg de award voor beste artiest rock, terwijl Blaudzun de prijs voor beste artiest alternative mee naar huis nam. The Opposites waren de beste act in de categorie hiphop en Armin van Buuren was dat in de categorie dance. Mister and Mississippi sleepten hun eerste prijs in de wacht en werden uitgeroepen tot beste nieuwkomer. "Muziek is natuurlijk geen wedstrijd, desalniettemin is het een ontzettende eer als je werk wordt bekroond door middel van een award", reageerde Samgar Lemuël Jacobs.

Bij de awardshow waren verschillende optredens van artiesten, onder wie Caro Emerald, Laura Jansen en Blaudzun. De 3FM Awards werden voor de negende keer uitgereikt.