Disney bevestigt jaarlijkse Star Wars-films vanaf 2015

Desunoto

Walt Disney Pictures en Lucasfilm hebben op CinemaCon in Las Vegas bevestigd dat ze van plan zijn om de Star Wars-saga elk jaar uit te breiden met een nieuwe film. Vanaf 2015 mogen liefhebbers elke zomer een nieuwe film uit de sciencefictionreeks verwachten.

De eerste van de recent aangekondigde films, vrijwel zeker Star Wars: Episode VII, zal in 2015 moeten verschijnen. In de jaren daarop zal afgewisseld worden tussen films die de nieuwe trilogie vormen (VII, VIII en IX) en losstaande films waarin telkens een specifiek figuur uit het Star Wars-universum centraal zal staan.

Scenarioschrijvers Lawrence Kasdan en Simon Kinberg zijn naar verluidt al bezig met twee van deze spin-offs. De ervaren Kasdan heeft eerder gewerkt aan onder andere Star Wars: Episode V en Star Wars: Episode VI. Kinberg zit minder lang in het vak, maar heeft naam gemaakt door onder meer de scenario's voor Sherlock Holmes en X-Men: The Last Stand af te leveren.

Eerder werd al bekend dat J.J. Abrams de regie zal verzorgen voor Star Wars: Episode VII. Over de films die de jaren erna moeten volgen, is nog weinig bekend.