Djokovic met moeite langs Youzhny in Monte Carlo

zoem

Novak Djokovic heeft woensdag met de nodige moeite de derde ronde van het masterstoernooi van Monte Carlo bereikt. De mondiale nummer een verloor tegen de Rus Mikhail Youzhny de eerste set, maar stelde vervolgens orde op zaken: 4-6, 6-1, 6-4. Djokovic, die de eerste ronde was vrijgeloot, speelt nu tegen de Argentijn Juan Monaco of Ernests Gulbis uit Letland.

Djokovic begon aarzelend aan de partij. De verliezend finalist van vorig jaar, die vanwege enkelklachten twijfelde over deelname in Monaco, leverde in de openingsgame direct zijn opslag in. Door een tweede break van Youzhny keek hij zelfs tegen een 5-1 achterstand aan.

Daarna begon het beter te lopen bij Djokovic. De Serviër verloor nog wel de eerste set, maar trok de stand vervolgens in rap tempo gelijk. In het derde bedrijf kon hij niet direct doordrukken. Nadat hij snel had toegeslagen, kwam Youzhny terug tot 3-3.

De Rus had in het vervolg de grootst mogelijke moeite om zijn opslag te behouden. Hij kwam nog wel op 4-3, maar moest door het verlies van drie opeenvolgende games toch de wedstrijd aan Djokovic laten. De Serviër bracht door de zege de stand in onderlinge ontmoetingen met Youzhny op 5-3.